Iratkozzon fel hírlevelünkre

Nyelvoktatás

Bécsi Magyar Iskolaegyesület

NYELVOKTATÁS A MAGYAR ISKOLAEGYESÜLETBEN

A Bécsi Magyar Iskolaegyesület 2000 szeptembere óta önállóan működteti a Bécsi Magyar Nyelviskolát, amely három nyelven (magyar, német és angol) és tíz szinten kínál tanfolyamokat.

A nyelvoktatás legnagyobb részét a magyar, mint idegen nyelv oktatása teszi ki. A kezdőktől a már szinte tökéletes nyelvtudással rendelkezőkig, mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb tanfolyamot. A hagyományos nyelvórákat – a diákok igényeit figyelembe véve – speciális tanfolyamok egésztik ki. A nyelviskola több szinten kínál magyar nyelvtanfolyamokat nyugdíjasoknak, akiknek a tanulási igényei másfajta segítséget igénylenek, mint a fiatalabb generációké. Ezenkívül magyar üzleti nyelvtanfolyamok is szerepelnek a kínálatban. A nyelviskola egész Ausztriában egyedülálló tanfolyamokat működtet magyar anyanyelvű felnőttek számára, akiknek nem volt lehetőségük arra, hogy a magyart iskolai keretek között tanulják. Az ő hiányosságaikat a helyesírás, az olvasás és a szókincsbővítés terén a Magyar Iskolaegyesület által kifejlesztett speciális tantervek alapján pótolják. Szintén e célcsoport számára indulnak magyar irodalom és művészet órák is.

A nyelviskola német és angol nyelvtanfolyamokat is kínál magyar anyanyelvű diákok számára, elősegítve ezzel az effektívebb nyelvtanulást és megkönnyítve ezzel a szociális beilleszkedést Ausztriában. Ezen tanfolyamok tanárai beszélnek magyarul is, segítséget nyújtva ezzel az esetleges nyelvi, nyelvtani nehézségek leküzdésében. Lehetőség nyílik nyelvvizsgára való felkészülésre is.

A Bécsi Magyar Iskolaegyesület 2002 óta az ECL, (EUROPIAN CONSORTIUM FOR THE CERTIFICATE OF ATTAINMENT IN MODERN LANGUAGES) nyelvvizsgák osztrák nemzeti nyelvvizsgaközpontja. A Közös Európai Referenciakeret 4 szintjén (A2, B1, B2, C1) lehet akkreditált nyelvvizsgákat letenni magyar, német és angol nyelvből.

HONISMERETI OKTATÁS MAGYAR ANYANYELVŰ DIÁKOK RÉSZÉRE

2003 szeptembere óta a Bécsi Magyar Iskolaegyesület szervezésében zajlik a magyar anyanyelvű gyermekek honismereti oktatása.

Az egyesület egy közhasznú szervezet. Hosszú évtizedek óta tartó működésének célja az Ausztriában élő magyarok anyanyelvi képzése, kulturális identitásuk megőrzése, valamint a magyar népszokások ápolása.

Az Iskolaegyesület székhelye a Balassi Intézet – Collegium Hungaricum Bécs épületében található. Tevékenységének főbb területei: honismereti oktatás magyar anyanyelvű gyermekek számára, zeneoktatás Kodály-módszerrel, iskolaújság kiadása, magyar anyanyelvi szaktábor szervezése, magyar-német kétnyelvű óvodai nevelés, nyelvoktatás, nyelvvizsgáztatás, tanártovábbképzés és nemzetközi projektek koordinációja.

Részletes információért a tanfolyamokról, időpontokról látogassa meg az Iskolaegyesület honlapját!

 

Kapcsolat:

Bécsi Magyar Iskola Egyesület/ Ungarischer Schulverein
A-1020 Bécs, Hollandstr. 4
Telefon: (01) 212-5514, (14-18 óráig)
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
19
Szeptember
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

ESEMÉNYEK

Magyar Katolikus Misszió | 42, rue Albert Thomas 75010 Paris
2019. okt. 05. - okt. 05.
Bábszínház és bábkészítő workshop
Montmartre | Vigne du Clos, Rue des Saules 75018 Paris
2019. okt. 12. - okt. 12.
Montmartre-i szüreti ünnepség

Hirdetések