Filmklub a bécsi Collegium Hungaricumban
A 2018-as év beköszöntével intézetünk filmklubot indít, amelynek keretein belül havi rendszerességgel kerülnek levetítésre a magyar filmtörténet gyöngyszemei. A minél szélesebb közönség elérése érdekében a filmeket, amennyiben lehetséges német, ill. angol felirattal igyekszünk bemutatni. A program összeállításakor fontos szempont volt az, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót, valamint figyelembe vettük a 2018-as évfordulókat is, így Bacsó Péter születésének 90. évfordulóját (A tanú), Rejtő Jenő halálának 75. évfordulóját (A fekete múmia átka) és a magyar labdarúgó-válogatott 1953. november 25-i mérkőzésének 65. évfordulóját (6:3, avagy játszd újra Tutti!).
Igyekeztünk a régi magyar filmek világa mellett egészen új alkotásokat is bemutatni, mint például a Kincsem, a Tiszta szívvel, vagy A fekete múmia átka.
Rendezvényünkre a belépés ingyenes.
Elsőként a 2017-es év sikerfilmjét, a Kincsemet mutatjuk be magyar nyelven, angol felirattal.

2018. január 15. + 16. 19:00 – Kincsem

2017 , 121" 

Kaland |Dráma |Történelmi |Romantikus

Rendező: Herendi Gábor

Forgatókönyvíró: Hegedűs Bálint

Zene: Hrutka Róbert

Szereplők: Nagy Ervin, Balsai Mónika, Scherer Péter, Petrik Andrea, Seress Zoltán, Keresztes Tamás, Schneider Zoltán

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy mind a január 15-i, mind a január 16-i filmvetítésre beteltek a helyek, így sajnos nem áll módunkban további jelentkezéseket fogadni. Megértésüket köszönjük!