FIGYELEM! A koncertre a belépés ingyenes, de REGISZTRÁCIÓHOZ kötött! Jelentkezni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet!

 

A koncert a Collegium Hungaricum és a Collegium Pázmáneum közös rendezvénye, de a COLLEGIUM PÁZMÁNEUMBAN (1090 Wien, Boltzmanngasse 14)  kerül megrendezésre!

 

Advent harmadik vasárnapját megelőző szombaton, 2018. december 15-én a Collegium Hungaricum és a Collegium Pázmáneum közös rendezvénnyel várja a szeretet ünnepét.

 

Az est főszereplője a soproni Kórus Spontánusz, amely meghitt dallamokkal teremt adventi hangulatot a Collegium Pázmáneum dísztermében. Koncertjükön karácsonyi örökzöldek mellett izgalmas kortárs kórusmuzsikával is megörvendeztetik a közönséget.

 

 

A Kórus Spontánusz 2001-ben alakult abból a célból, hogy karácsony közeledtével utcai énekléssel örvendeztesse meg a járókelőket. A kórust a kezdetektől Kocsis-Holper Zoltán vezeti, aki a mai magyar kórusélet megkerülhetetlen szereplője: a Nemzeti Énekkar másodkarnagya, a budapesti Vass Lajos Kamarakórus karnagya, a KÓTA (Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége) Művészeti Bizottságának tagja, emellett karvezetői mesterkurzusok elismert előadója Kínától-Észtországig. 2011-2017 között a raidingi MGV Franz Liszt vezető karnagya.

 

Az énekkar Sopron mellett a gráci és rigai kórusolimpák és a debreceni Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny döntőinek színpadán is fellépett, felvételeik pedig a Bartók Rádió műsoraiban is hallhatóak.

 

Zongorán közreműködik: Schárfy Zoltánné Halmos Erika

 

2018.12.15 | 18:30

COLLEGIUM PAZMANEUM (1090 Wien, Boltzmangasse 14)

 

A BELÉPÉS INGYENES!

 

Facebook: https://www.facebook.com/events/266080797295549/