FIGYELEM! A filmestre a belépés ingyenes, de REGISZTRÁCIÓHOZ kötött! Jelentkezni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet!

 

ÖRÖK TÉL

 

 

2018, 110"

 

dráma | történelmi | romantikus

 

Rendező: Szász Attila

Forgatókönyvíró: Köbli Norbert, Szász Attila, Havasi János

Zene: Parádi Gergely

Szereplők: Csányi Sándor, Gera Marina, Für Anikó, Döbrösi Laura, Kurta Niké, Farkas Franciska, Kiss Diána Magdolna, Gáspár Tibor, Orosz Ákos

 

Az Örök tél / Eternal Winter története 1944 decemberében kezdődik, amikor szovjet katonák egy dél-dunántúli sváb faluból elhurcolják a munkaképes nőket “egy kis munkára”, három hét kukoricatörésre. Irén (Gera Marina), aki férjét várja haza a frontról, abban a tudatban válik el kislányától és szüleitől, hogy hamarosan újra találkoznak. Ám a megszállóknak kegyetlen tervük van a nőkkel: marhavagonokban egy szovjet munkatáborba szállítják őket, ahol embertelen körülmények között a helyi szénbányában kell kényszermunkát végezniük. Irén itt találkozik egy Rajmund nevű férfival (Csányi Sándor), aki megtanítja neki, hogyan lehet a poklot túlélni. Kettejük között különleges kapcsolat szövődik.

Beteljesülhet-e a lágerben született szerelem, ha mindkettejüket család várja otthon? Hazajutnak-e valaha? Mennyire maradhat ember valaki egy embertelen világban? Túl lehet-e élni a poklot, és ha igen, milyen áron? Ezeket a kérdéseket feszegeti "Örök tél" című történelmi drámájában a "Félvilág" és "A berni követ" alkotópárosa, Szász Attila rendező és Köbli Norbert forgatókönyvíró, akik – a GULÁG-GUPVI Emlékév támogatásával - a malenkij robot némaságra ítélt áldozatainak szeretnének méltó emléket állítani filmjükkel.

 

MAGYAR NYELVEN, ANGOL FELIRATTAL!

 

Időpont: 2019. január 8. | 19:00 Uhr

Helyszín: Collegium Hungaricum (1020 Wien, Hollandstraße 4)

 

Facebook: https://www.facebook.com/events/296428241011173/