FIGYELEM! A filmklubokra a belépés ingyenes, de REGISZTRÁCIÓHOZ kötött! Jelentkezni az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet!

X - A RENDSZERBŐL TÖRÖLVE

2018, 114"

akció, thriller, játékfilm

Rendező: Ujj-Mészáros Károly

Forgatókönyvíró: Ujj-Mészáros Károly, Hegedűs Bálint

Zene: Csengery Dániel

Szereplők: Balsai Mónika, Schmied Zoltán, Bede-Fazekas Szabolcs, Kulka János, Básti Juli, Szirtes Ági, Fekete Ernő, Kőszegi Ákos, Schneider Zoltán, Olasz Renátó, Szabó Győző, Molnár Áron, Hámori Ildikó

Éva (Balsai Móni) zseniális rendőr. Meglátja, amit más nem, megérzi, ami fölött minden kollégája elsiklik, ott is észreveszi a bűnt, ahol minden más zsaru legfeljebb balesetet sejt. Neki tűnik fel az is, hogy a Budapesten rövid időn belül elkövetett jó néhány öngyilkosság között összefüggés lehet. Ám Éva rég nem nyomoz. A magánnyal és a félelmeivel küzd, képtelen részt venni a fővárosi rendőrség munkájában, és kamaszodó, saját problémáival küszködő lányával sem találja meg a hangot. A város választások előtt áll. Az utcákon eluralkodik a káosz. Vandálok, tüntetők, anarchisták teszik lehetetlenné a békés életet – az egyenruhások nem érnek rá egy kétséges, bizonyíthatatlan üggyel foglalkozni. Csakhogy felkerül a központba egy új tiszt. Péter (Schmied Zoltán) más, mint a többiek, felfedezi kolléganője különleges tehetségét… és meglátja benne a nőt is. Együtt erednek a mindeddig felderítetlen esetek nyomába: egyre jobban belekeverednek egy szövevényes, félelmetes bűncselekmény-sorozatba, amelynek gyökerei messzire vezetnek.

Forrás: www.mnf.hu

MAGYAR NYELVEN, ANGOL FELIRATTAL!

 

2020. február 10. | 19:00

Collegium Hungaricum Wien (1020 Wien, Hollandstraße 4)

 

Facebook: https://www.facebook.com/events/510451116520662/