Sárik Péter Trió X Bartók

 

 

“Talán egyik zeneszerző sem volt akkora hatással a mai jazzre, mint Bartók. 

Műveinek döbbenetes ereje, dinamikája szinte elsöpri a hallgatót, zenéje csupa izgalom, misztikum, határtalan mélység és tisztaság. 

Azzal a céllal készítettük ezt az anyagot, hogy feldolgozásaink által azokkal is megszerettessük Bartók zenéjét, akik eddig idegenkedtek tőle. 

A jazz és Bartók tökéletes párosítás, a zongoradarabok trióra hangszerelve még karakteresebben szólnak, a nagyzenekari művek és a népdalfeldolgozások is új arcukat mutatják, és végtelen teret adnak az improvizációnak. 

Szeretettel ajánlom a koncertünket mind a klasszikus, mind a jazz zene rajongóinak!” - mondta Sárik Péter. 

A Sárik Péter Trió az elmúlt tíz évben Magyarország egyik legnépszerűbb és legmeghatározóbb jazz-zenekarává vált. 

Sikerük egyik záloga, hogy mindhárman nagyon nyitott, sokoldalú muzsikusok, így a közönség sokkal szélesebb rétegét szólítják meg, mint a jazz-zenekarok többsége. Az együttes koncertjeinek hangulata sokszor inkább pop vagy rock koncerthez hasonlatos, még akkor is, ha a Zeneakadémián, vagy a legkomolyabb koncerttermekben játszanak. A zenekar közvetlenségével, energiájával sok új rajongót hoz a jazznek. 

Saját szerzeményeik mellett bátran kalandoznak a műfajok között: két feldolgozás CD-t is készítettek a közönségük által kért dalokból, és gyakran játszanak klasszikus zenei átiratokat. 

Jazzkívánságműsor című lemezük 2014-ben Fonogram-díjat kapott, mint “Az év hazai jazz albuma”, gyerek jazz-mese lemezüket 2014-ben, a Jazzkívánságműsor 2-t 2016-ban, a Lucky dog című CD-t pedig 2018-ban jelölték ugyanerre a díjra. 

Sárik Péter: zongora 

Fonay Tibor: bőgő

Gálfi Attila: dob 

www.sarikpeter.hu

Facebook: https://www.facebook.com/events/1082215615453897/

A KONCERTRE A BELÉPÉS INGYENES, AZONBAN REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. !